Gerbera Hybrida

Gerbera Hybrida, också känd som Gerbera, är en populär korgblommig växt.Sorten är en korsning mellan två vilda arter och förekommer både som snittblomma och krukväxt.

Den vilda grenen av släkten omfattar ungefär 20 arter som växer på tre kontinenter kring södra vändkretsen. Av anledningar fortfarande okända bestämde sig på 1700-talet den nederländska botanikern Jan Frederic Gronovius att nämna den vilda växtsläkten efter den tyska läkaren Traugott Gerber.

Gerbera Hybrida är den färgglada varianten som förekommer idag i våra hus och trädgårdar. Hos oss på Hallands Blomsterodling är Gerbera-säsongen på gång hela Juni och Juli månad. Gerberan står fint på balkongen och i skyddat läge i trädgården. IMG_3988De trivs bra i fönstret, de älskar ljus, men  var försiktig med middagssolen. Lite växtnäring en gång i veckan eller varannan vecka och vattning efter behov. Blommorna varar länge, oftast upp till minst en månad, och detta utan att räkna de nya som är på gång.

Det som vi tycker kan vara lite problematiskt med just Gerbera  är faktiskt färgvalet. För att slippa ångra sig senare, vi rekommenderar er att plocka upp en av varje.

Ja, ni har rätt, det finns inte bara rosa, gul, röd, orange, m.m., utan alla dessa färger kommer i minst två-tre nyanser var 🙂 Vilka ska ni ta med?

HB-teamet

IMG_3992

IMG_4026

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *